Haber

Galatasaraylı futbolcuların formalarını çalıp sattığı iddia edilen sanık: Oyuncuların rızasıyla aldım

Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyetin kullandığı özel işleri çalıp ikinci el uygulamasıyla sattıkları iddiasıyla 6 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Savunma yapan sanıklardan Turgut Uygun, “Bazen oyunculara sorsak maç sonrası formalarını bize hediye ediyorlar. Ben de bu şekilde bana verilen ürünleri bir saniyede sattım-” El sitesi. Birçok ürünü bu şekilde sattım. Bu formaları kesinlikle çalmadım. Oyuncuların rızasıyla bu formaları aldım.” dedi. Mahkeme, sanıklar adına verilen inceleme kararlarının iptaline karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Ahmet Kör, Turgut Uygun, Sedat Peker, Buğra Fatih Ünsal, Gürsel Polat ve Yılmaz Yanık katıldı. Tarafların avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

“DAHA ÖNCE HİÇ HIRSIZLIK DİLEĞİ ALMADIM”

Duruşmada savunma yapan Ahmet Kör, 13 yıldır Galatasaray Kulübü’nde çalıştığını ve davaya konu olan olay nedeniyle görevinden ayrıldığını belirterek, “Her yıl dönem başında tüm işçiler, eşofman,çorap ve giyilmesi için bazı malzemeler veriliyor.Dönem sonunda bu işler bizde kalıyor.Kızımın e-ticaret işi.13 yıllık mesleğimde çok işim kaldı.Kızım da biraz koydu bu uygulamadan eser satışa çıkıyor.Hırsızlık suçunu kesinlikle işlemedim.Bize verilen eserlerin piyasada olup olmadığını veya satışa sunulup sunulmadığını bilmiyorum.Bize verilen eserlerin bize satıldığı söylenmedi. “Hırsızlık diye bir şey duymadım. Fakat kurumda yapılan bir toplantıda Vahap Bey eserlerde eksiklik olduğunu söyledi. Eserlerin buradan çıkarıldığını biliyorum ama kimlerin bu tür hatalara bulaştığını bilmiyorum. Depoya girme yetkim yok. Mahkemeden beraat talep ediyorum” dedi.

Turgut Uygun ise savunmasında 2016-2022 yılları arasında Galatasaray Kulübü’nde temizlik işçisi olarak çalıştığını söyledi. Uygun savunma şöyle devam etti: “Her maç için ekipman ofisi tarafından her oyuncuya 3 forma getiriliyor. bu formalar kalır, bir tanesi maç başlamadan önce ekipman sorumlusuna iade edilir.Maç bittikten sonra bazı oyuncular kalan 2 formayı bırakıp bir miktar alırlar.Formalar yıkanır ve oyuncuya geri verilir.Bazen eğer biz oyunculara sorun formalarını maçtan sonra ikram olarak bize veriyorlar ben de bu formda bana verilen eserleri ikinci el bir siteden sattım sanık Buğra bu site üzerinden bana ulaştı ben bu formda bir çok eser sattım .Bu formaları kesinlikle çalmadım.Oyuncuların isteği üzerine bu formaları aldım.Galatasaray diğer gruplarla oynadıktan sonra rakip takım oyuncuları da formalarını birbirlerine veriyorlar.Galatasaraylılar bazen o formaları formalarında bırakıyorlar. soyunma odası veya t o çamaşır. Genelde bu formalar geri istenmez. Takım oyuncularının formalarını da sattım. Şu anda tesisten diğer sanıkları tanıyorum, onlarla mutlaka forma değişimi yapmadık. Eserlerin bulunduğu 2 adet depo var ve bu depolara girmeye yetkili değilim. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraat kararı istiyorum” dedi.

“ODAMIN BİR ODASI BÜTÜN GALATASARAY ESERLERİYLE DOLU” Savunmada bulunan diğer sanık Buğra Fatih Ünsal, koleksiyoner ve fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu belirterek, “Birçok bölümde koleksiyonum oldu. Bugüne kadar Galatasaray’ın çalışmaları.Birçok Galatasaray yönetici ve çalışanıyla iletişim halinde oldum.Odamın bir odası tamamen Galatasaray’ın eserleri ile dolu.Kronolojik sıraya göre düzenlenmiş birçok çalışma var.Polis ikametgahımın olacağını söyleyince arandı, ekiplerle evime gittik eserleri gösterdim. Gruplar eserleri kolilere doldurarak aldılar. Sanıklardan hiçbiriyle yüz yüze görüşmedim. internet. Suçlamayı kabul etmiyorum.”

SANIKLARIN İSİMLİ DENETİM KARARLARI KALDIRILDIMahkeme, tutuksuz yargılanan 6 sanık hakkında adı geçen denetim kararlarının iptaline karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, piyasada satılması yasak olan bu eserlerin satılmasının yasak olduğunun belirlenmesinin ardından Galatasaray Kulübü’nün Eylül 2021’de yaptığı suç duyurusu ile soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. ikinci el eşyaların satıldığı bir internet platformunda pazarlandı. Galatasaray A Grubu’nun maç sayılarının yanı sıra sponsor firma tarafından sağlanan çalışmaların futbolcuların terlemesini önleyecek birçok özelliğe sahip olduğu belirtilen iddianamede, anlayışla ilgili araştırma yapıldığı anlatıldı. söz konusu eserlerin öngörülen süreden önce tükendiğini söyledi. Florya Metin Oktay Tesislerinde yapılan aramada bazı ürünlerin bulunduğu ancak tesiste bulunması gereken 2 bin 443 ürünün haksız yere kulüp dışına çıkarıldığı belirlendi. Kulüpte şoför olarak görev yapan Buğra Fatih Ünsal ve tesis çalışanları ile iletişim halinde olan Buğra Fatih Ünsal, Trendyol bünyesindeki ikinci el satış platformu ‘Dolap’ı ürünlerine ait olan ikinci el satış platformundan kullanabilirler. piyasada satışa sunulan ürünlerden üstündür. Eserlerini kendi adına satışa sunduğu belirlendi. İddianamede, bu eserlerin Galatasaraylı futbolcular ve heyet tarafından kullanılmasının taraftarlardan yoğun ilgi gördüğü, eserlere kolay ulaşımı sağlayan kişilerin öne çıkarak kaçak bir pazar oluşturduğu belirtildi. Zanlılar Gürsel Polat, Turgut Uygun, Sedat Peker ve Yılmaz Yanık’ın ürünleri Buğra Fatih Ünsal’a satarak bu şekilde piyasaya arz edildiği, Ahmet Kör’ün ise internet üzerinden satışa sunduğu bildirildi. İddianamede, zanlıların ‘bina ve eklerinde koruma altına alınan eşyadan zincirleme şekilde hırsızlık’ suçunu işledikleri gerekçesiyle her bir zanlının 6 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. ‘.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu